Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012


Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.)

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αποτελεί ανεξάρτητο τμήμα ιατρικής και νοσηλευτικής δραστηριότητας, όπου ασκείται η Εντατική Θεραπεία. Η Ιατρική Εντατικής Θεραπείας υποστηρίζει τις ζωτικές λειτουργίες του ασθενούς ανεξάρτητα από την πρωτοπαθή νόσο με στόχο την αποκατάσταση της πρωτοπαθούς διαταραχής και την βελτίωση των ζωτικών λειτουργιών.


Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Ξάνθης λειτούργησε αρχικά με δύο ενεργείς κλίνες ΜΕΘ. Πλέον λειτουργεί με πέντε, με στόχο την σταδιακή ανάπτυξη σε συνολική δύναμη επτά κλινών.
Προσφέρει τις υπηρεσίες της για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου αλλά και του ευρύτερου υγειονομικού σχηματισμού. Η αρχική περίοδος λειτουργίας της χαρακτηρίστηκε ως περίοδος οργάνωσης, προμήθειας υλικοτεχνικού προσωπικού και στελέχωσης με εκπαιδευμένο προσωπικό. Πλέον λειτουργεί ώστε να αποδίδει με ασφάλεια το μέγιστο του σταθμισμένου ποιοτικά κλινικού, εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου.
Οι δυνατότητες παρεμβάσεων περιλαμβάνουν τον έλεγχο και την υποστήριξη όλων των ζωτικών λειτουργιών με επεμβατικούς και με μη επεμβατικούς τρόπους, όπως μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, αιμοδυναμική υποστήριξη με ινότροπα και αγγειοδραστικά και τεχνικές εξωνεφρικής κάθαρσης.

http://www.hosp-xanthi.gr/domi/meth.htmΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου