Σελίδες

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Χωρίς ΜΕΘ η Κρήτη!


Δεν υπάρχει κρεβάτι ούτε για δείγμα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και των δύο Νοσοκομείων του Ηρακλείου.
Η τραγική αυτή κατάσταση αναδείχθηκε όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας 71χρονου Ηρακλειώτη, θύμα τροχαίου ατυχήματος.
Ο άτυχος άνδρας που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, διασωληνώθηκε σήμερα στις 4 π.μ. και κρίθηκε άμεση και επιτακτική η μεταφορά του σε Μ.Ε.Θ., αλλά τόσο στο Βενιζέλειο, όσο και στο ΠΑΓΝΗ, οι Μονάδες είναι πλήρεις.
Εδώ και ώρες αναζητείται λύση, καθώς το πλησιέστερο ενα (1) και μοναδικό κρεβάτι σε ΜΕΘ, είναι διαθέσιμο στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, η κατάσταση της υγείας του 71χρονου κάνει απαγορευτική την μετακίνηση στο Ρέθυμνο.
Οι οικείοι του αναζήτησαν κρεβάτι σε ιδιωτική κλινική, αλλά ούτε εκεί βρέθηκε, με αποτέλεσμα να εξεταστεί η διακομιδή του στο Ρέθυμνο. Όμως και εκεί υπήρξε εμπλοκή καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρχε γιατρός για να τον συνοδεύσει μέσα στο ασθενοφόρο.
Τελικά, μετά απο έξι ολόκληρες ώρες που ο άνθρωπος είναι διασωληνωμένος, εξετάζεται το να εξέλθει κάποιος άλλος ασθενής απο την ΜΕΘ του Βενιζελείου για να εισέλθει ο 71χρονος.
Το περιστατικό καταδεικνύει για άλλη μια φορά τις ελλείψεις που υπάρχουν στις ΜΕΘ των νοσοκομείων στην Κρήτη και δημιουργεί εύλογη ανησυχία για τι θα ακολουθήσει στην θερινή περίοδο οπότε αυξάνονται και τα τροχαία ατυχήματα.
Υπενθυμίζεται πως ο 71χρονος , ενώ περπατούσε στην περιοχή του Γιόφυρου το μεσημέρι της Τετάρτης 28/3, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

 http://radiolasithi.gr/crete/epikairotita/item/7653-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%B8-%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου